Koncertom Goblina završen Šabački letnji festival

ŠABAC, 14. avgusta 2010. (Beta) - Prvim koncertom šabačke grupe "Goblini" nakon deset godina pauze, večeras je, pred više od 5.000 posetilaca, završen Šabački letnji festival (ŠLF).

Koncert, koji će ostati upamćen po velikom broju intervencija lekara zbog blažih kolapsa mahom devojčica u prvim redovima, počeo je tačno u 01.00 a zavrsen dva časa kasnije.

Popularni šabački pank-rok sastav nastup je počeo numerom "Kada misliš da si sam". a usledili su hitovi "Daleki put", "Supermen", a "Anja, volim te" i nova pesma "Luna", čiji je refren: "To od čega bežiš, to se ne leči, to se pobeđuje", direktna je poruka festivala u borbi protiv bolesti zavisnosti.

Muzički spot za tu pesmu snimljen je u produkciji Kulturnog centra Novog sada i ŠLF-a.

Koncert "Goblina" obezbeđivao je veliki broj policajaca koji su u pojedinim momentima teško uspevali da sačuvaju ogradu koja je publiku delila od bine kao i da udalje sve koji su bacali pivske konzerve ka bini i publici.

Pre "Goblina" na bini u tvrđavi Stari grad na reci Savi nastupio je "Ateist rep" čiji je koncert trajao jedan sat.

ŠLF je tokom pet dana trajanja ugostio 13 sastava, a najposećeniji koncerti bili su oni Josipe Lisac i grupe "Hladno pivo" iz Hrvatske.

Pogledajte još