Bez dogovora velikih farmi mleka i drzave

BEOGRAD, 14. avgusta 2010. (Beta) - Grupa velikih farmi koje se bave proizvodnjom mleka saopštla je da njihovi predstavnici nisu bili na sastanku s ministrom poljoprivrede Srbije Sašom Draginom, na kome su individualni proizvođači mleka dogovorili saradnju sa državom.

"Želimo da demantujemo ministra poljoprivrede koji je izjavio da su rešeni problemi između proizvođača mleka i države, s obzirom da problemi sa kojima se sreću proizvođači već dve godine nisu ni počeli da se rešavaju", rekao je agenciji Beta generalni direktor farme BD Agro iz Dobanovaca Ljubiša Jovanović.

Individualni proizvođači mleka dogovorili su se u četvrtak, 12. avgusta, u Novom Sadu sa ministrom poljoprivrede Sašom Draginom da budu uključeni u pisanje uredbi o visini premija za mleko i subvencija u stočratsvu u budžetu za 2011. godinu.

Jovanović je podsetio da veliki proizvođači mleka, koji su registrovani kao pravna lica, već dve godine nemaju nikakve subvencije, premije za mleko ili bilo kakvu pomoć države, zbog čega se nalaze u neravnopravnom položaju u odnosu na male farmere.

Pogledajte još