Slaba sezona na bazenima u Srbiji

BEOGRAD, 14. avgusta 2010. (Beta) - Cene ulaznica na bazenima u Srbiji ovog leta ostale su na prošlogodišnjem nivou, ali je poseta, prema očenama nadležnih u lokalnim samoupravama, slabija od očekivane.

Na beogradskim bazenima ovog leta izuzetno je popularna besplatna škola plivanja koju želi da pohađa mnogo više dece od predviđenih kapaciteta, izjavio je agenciji Beta gradski sekretar za sport Aca Kovačević.

Prema njegovim rečima, cene ulaznica na beogradskim bazenima na nivou su prošlogodišnjih, oko 150 dinara. Gradski sekretar naveo je i da je u potpunoj nadležnosti grada samo bazen Tašmajdan, a da su za još 11 bazena nadležne opštine.

Dva bazena u Vranju i privatni bazen u obližnjem selu Kupinince beleže manju posetu od očekivane i ovog leta često su poluprazni. Na Jumkovom bazenu olimpijskih razmera, koji je u vlasništvu Sportskog saveza Vranja, dnevno u proseku ima od 200 do 300 kupača.

Kragujevčani mogu da se tokom vrelih letnjih dana rashlade na gradskim bazenima ili jezeru u Šumaricama kojima gazduje sportski centar Mladost. Direktor SC Mladost Živorad Filipović je rekao agenciji Beta da je poseta ovoga leta "podbacila" u odnosu na plan, pre svega zbog promenljivog vremena i dosta kišnih dana.

Pogledajte još