Nenad Bujošević premešten u Zabelu

BEOGRAD, 15. avgusta 2010. (Beta) - Nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO) Nenad Bujošević Rambo, osuđen na 35 godina zatvora zbog učešća u zločinu na Ibarskoj magistrali, premešten je u nedelju u sedmi paviljon Kazneno-popravnog zavoda u Požarevcu.

Bujošević je u požarevački zatvor Zabela premešten iz Centralnog zatvora u Beogradu po rešenju suda, rečeno je agenciji Beta u Upravi za izvršenje zavodskih sankcija.

Za zločin na Ibarskoj magistrali na maksimalne kazne osuđeni su bivsi šef Državne bezbednosti Radomir Marković, komandant rasformirane JSO Milorad Ulemek, bivši pripadnici "crvenih beretki" Nenad Ilić i Branko Berček.

Bujošević je osuđen na 35 godina zatvora, a Duško Maričić i Leonid Milivojević na 30 godina. U isceniranoj saobraćajnoj nesreći 3. oktobra 1999. godine na Ibarskoj magistrali nedaleko od Lazarevca ubijena su četvorica funkcionera Srpskog pokreta obnove, Veselin Bošković, Zvonko Osmajlić, Dragan Vušurević i Vučko Rakočević. U tom atentatu povređen je lider SPO Vuk Drašković.

Pogledajte još