Udruženje izbeglica traži pomoć Vlade Srbije

NOVI SAD, 15. avgusta 2010. (Beta) - Udruženje izbeglica, Regionalni odbor za pomoć izbeglicama u Vojvodini, pozvalo je u nedelju Ministarstvo odbrane i Vladu Srbije da osnuju pravni tim za pomoć pripadnicima nekadašnje Jugoslovenske armije kojima su oduzeti stanovi u bivšim jugoslovenskim republikama.

"Presuda Suda u Strazburu kojom je Bosna i Hercegovina obavezna da bivšem oficiru JNA Banimiru Đokiću za oduzeti stan isplati 60.000 evra i 5.280 evra za nematerijalne i sudske troškove dokaz je da se i ostali zahtevi vojnih lica mogu rešiti na identičan način", saopštilo je to udruženje izbeglica.

Regionalni odbor za pomoć izbeglicama u Vojvodini smatra da je ta presuda prilika da Srbija pomogne pripadnicima bivše Jugoslovenske armije da vrate svoje stanove koji su izgubili tokom rata u bivšoj Jugoslaviji.

U saopštenju se poziva i predsednika Srbije Borisa Tadića da se kao bivši ministar odbrane aktivno uključi u rešenje problema sa kojima se suočavaju pripadnici nekadašnje Jugoslovenske armije kojima su u bivšim jugoslovenskim republikama oduzeta stanarska prava.

Pogledajte još