Basesku izviždan na obeležavanju Dana mornarice

BUKUREŠT, 15. avgusta 2010. (Beta) - Predsednik Rumunije Trajan Basesku izviždan je u nedelju u Konstanci tokom govora povodom obeležavanja Dana mornarice, a okupljeni su mu poručili i da "više ne dolazi" na takve manifestacije.

Basesku je izviždan dok se približavao mikrofonu, kako bi se obratio prisutnima na proslavi Dana mornarice, a zvižducima negodovanja ispraćen je i kada je završio čitanje svoje poruke.

Prisutni su uzvikivali "siti smo vas, gospodine predsednice" i Baseskuu poručili da više ne dolazi na takve manifestacije. Basesku je u poruci rumunskoj mornarici govorio i o ekonomskoj krizi, naglasivši da Rumuni treba da solidarno prebrode teškoće, kao što to čini mornarica.

Nakon osam meseca od kada je osvojio svoj drugi petogodišnji predsednički mandat, Basesku je izgubio popularnost i sada bi za njega glasalo samo 19 odsto Rumuna. Basesku je osvojio drugi predsednički mandat s pet miliona glasova od 18 miliona birača, to jest 70.000 više nego njegov protivkandidat Mirčea Džoana.

Pogledajte još