Kosovo podstiče Republiku Srpsku na samostalnost

0

PODGORICA, 16. avgusta 2010. (Beta) – Predsedavajući Saveta ministara BiH Nikola Špirić izjavio je u ponedeljak da bi UN potvrđivanjem nezavisnosti Kosova na Generalnoj skupštini mogle da povuku "prvi potez na putu ka samostalnosti Republike Srpske (RS) i mnogih drugih država koje žele nezavisnost".

PODGORICA, 16. avgusta 2010. (Beta) – Predsedavajući Saveta ministara BiH Nikola Špirić izjavio je u ponedeljak da bi UN potvrđivanjem nezavisnosti Kosova na Generalnoj skupštini mogle da povuku „prvi potez na putu ka samostalnosti Republike Srpske (RS) i mnogih drugih država koje žele nezavisnost“.

„Ukoliko bi Generalna skupština UN na jesenjem zasedanju potvrdila samoproglašenu nezavisnost Kosova, to bi značilo da najviše svetsko telo dozvoljava prekrajanje granica i otvorilo bi Pandorinu kutiju nerešenih problema u mnogim kriznim područjima u svetu“, ocenio je Špirić u intervjuu podgoričkom „Danu“.

Po njegovim rečima, od odluke Generalne skupštine UN o Kosovu počinju novi procesi u RS koji će značajno uticati na ukupnu situaciju na Balkanu.

„Treba učiniti sve da se BiH izgradi u skladu sa Dejtonom, ako je to moguće. Ako nije, onda treba da se mirno raziđemo, jer prisilno održavanje braka uvek skupo košta supružnike“, zaključio je Špirić.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.