Stefan Babović se vratio u Partizan

BEOGRAD, 16. avgusta 2010. (Beta) - Fudbaler sredine terena Stefan Babović vratio se posle četiri godine u beogradski Partizan sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. 

Babović je prošle sezone igrao za holandski Fejnord, a prethodna dva meseca trenirao je sa Partizanom. Kako se navodi na sajtu crno-belih, Babović će ove sezone nositi dres sa brojem 25.

On je za Partizan nastupao od 2004. do 2006. godine, a u tom periodu za crno-bele je odigrao 72 utakmice i postigao pet golova. Po odlasku iz Partizana 23-godišnji fudbaler sredine terena igrao je za OFK Beograd, a potom je 2008. prešao u francuski Nant.

Za seniorsku reprezentaciju Srbije Babović je do sada odigrao četiri utakmice.

Pre Babovića, Partizan je u letnjem prelaznom roku doveo Milana Smiljanića, Ivicu Ilieva, Džozefa Kizita, Radišu Ilića i Ivana Stevanovića.

"Lep je osećaj vratiti se, ja sam Partizanovo dete, odrastao sam u klubu koga najviše volim na svetu. U klub sam došao posle dužeg vremena, a tek mi je 23 godine. Nadam se da ću dobrim igrama, profesionalnim ponašanjem, odnosom prema saigračima, treneru i publici vratiti klubu sve što mi je dao", rekao je Babović za klupski sajt.

Babović je istakao da je cilj kluba osvajanje šampionske titule i što duži ostanak u evropskom takmičenju.

"Prilično dobro poznajem saigrače, imamo dobar tim, ali nećemo da se zalećemo izjavama, treba da pričamo na terenu. Verujemo jedni u druge, naporno treniramo i svi želimo uspeh Partizana. Primarni cilj je da budemo šampioni Srbije i da doguramo što dalje u Evropi", dodao je on.

Babović smatra da je Anderleht favorit u predstojećem duelu plejofa kvalifikacija za Ligu šampiona, ali i da srpski šampion ima šanse za plasman u najelitnije evropsko takmičenje.

"Oni su favoriti, imaju veliki budžet, igraju u ozbiljnoj ligi i fizički su moćniji od nas, ali to ne znači da Partizan nema šanse za prolaz. Kvalitetni smo, nećemo da se branimo, napašćemo ih i pokušati da pobedimo u Beogradu", rekao je Babović i dodao da je spreman da pomogne crno-belima u predstojećem meču.

Prva utakmica plejofa kvalifkacija za Ligu šampiona između Partizana i Anderlehta igra se u sredu od 20.45 na stadionu u Humskoj.

Pogledajte još