Vahid Halilhodžić novi trener Dinama iz Zagreba

BEOGRAD, 16. avgusta 2010. (Beta) - Fudbalski trener Vahid Halilhodžić potpisao je dvoipogodišnji ugovor sa Dinamom iz Zagreba, objavljeno je na sajtu hrvatskog prvoligaša.

"Iznenađen sam ovakvim razvojem situacije i veoma srećan što sam postao trener Dinama. Godinama pratim rad kluba. Imam velike ambicije, želim da igram sa Dinamom u Ligi šampiona", rekao je Halilhodžić za klupski sajt.

"Osvojio sam afričku Ligu šampiona sa Raja Kazablankom, Kup Francuske sa Pari Sen Žermenom, odveo sam Obalu Slonovače na nedavno završeno Svetsko prvenstvo... I zato verujem u Dinamov uspeh", dodao je 57-godišnji stručnjak.

Halilhodžić će na klupi Dinama zameniti Velimira Zajeca, koji je dobio otkaz zbog loših rezultata u kvalifikacijama za Ligu šampiona posle eliminacije od moldavskog Šerifa.

Halilhodžić je u karijeri igrao za Velež iz Mostara, Nant i Pari Sen Žermen, a trenerskim poslom počeo je da se bavi 1990. godine, kada je preuzeo Velež.

Predvodio je još marokansku Raja Kazablanku, Lil, Ren, Pari Sen Žermen, Trabzon, Al-Itihad, a 2008. godine reprezentaciju Obale Slonovače.

Pogledajte još