Stanojević: Napašćemo Anderleht

BEOGRAD, 17. avgusta 2010. (Beta) - Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević ocenio je da njegova ekipa mora da igra napadački i da iskreno veruje u mogućnost pobede protiv Anderlehta u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona.

"Biću zadovoljan svakom pobedom, pa bila ona i 5:4. Želimo da izborimo aktivan rezultat za drugu utakmicu. Budite uvereni da ćemo igrati tako da prođemo dalje", izjavio je Stanojević na konferenciji za novinare u Briselu.

To, kako je najavio, ne znači da će Partizan da "srlja" protiv šampiona Belgije.

"Očekuju nas dve utakmice. Moramo da odigramo mirno, hladne glave, taktički i na rezultat. Niko iz kluba nije rekao da moramo da pobedimo, ali moramo da verujemo da možemo da pobedimo", istakao je trener prvaka Srbije.

Crno-beli su prvi i, zasad, jedini put u Ligi šampiona igrali pre sedam godina, kada ih je sa klupe vodio Nemac Lotar Mateus.

"Ja sam čovek koji voli da gleda pomalo i u prošlost. Pričao sam sa Lotarom na koji način je on tada razmišljao. Ipak, ne volim da poredim stvari. Partizan ima prepoznatljiv stil igre, bilo da je protivnik Anderleht, Mančester junajted ili neka ekipa iz naše Super lige", poručio je Stanojević.

"Potrebna nam je energija i vera u sebe koju je Partizan imao te sezone", dodao je on.

Šef stručnog štaba Partizana kazao je da još ne zna da li će na sutrašnjoj utakmici igrati Portugalac Almami Moreira.

"Još je otvoreno pitanje njegovog nastupa, sačekaću današnji trening da vidim u kakvom je stanju. Igraće ako je psihički i fizički 100 odsto spreman", najavio je Stanojević.

Kapiten Partizana Mladen Krstajić rekao je da će iskusni igrači Partizana, koji su već nastupali u Ligi šampiona, sutra preuzeti odgovornost.

"Najvažnije je da mi, koji smo već igrali Ligu šampiona, preuzmemo odgovornost. Na taj način ćemo rasteretiti mlađe saigrače i omogućiti im da na terenu pokažu svoj talenat",

Krstajić zbog povrede prošlog vikenda nije igrao protiv Inđije u prvom kolu Super lige Srbije, ali je rekao da spremno dočekuje duel protiv Anderlehta.

On je ocenio i da će crno-beli rasterećeno ući u sutrašnju utakmicu, pošto i u slučaju poraza od Anderlehta nastavljaju takmičenje, u Ligi Evropa.

"Jedan cilj smo već ostvarili, a to je najmanje još šest mečeva u Ligi Evropa na jesen. Ipak, želimo sutra da pokušamo da uradimo nešto više. Anderleht je favorit, ali naš cilj je Liga šampiona", zaključio je Krstajić.

Prva utakmica plej-ofa za Ligu šampiona Partizan-Anderleht igra se od 20.45 na stadionu u Humskoj. Iz Partizana je saopšteno da su karte za južnu i severnu tribinu rasprodate, a da je za Istok i Zapad ostao veoma mali kontigent.

Revanš utakmica igra se 24. avgusta na stadionu Konstant van den Stok u Briselu.

VIDEO(old_image)

Pogledajte još