Anderleht traži jedan gol u Beogradu

BEOGRAD, 17. avgusta 2010. (Beta) - Trener Anderlehta Arijel Jakobs ocenio je da u predstojećoj utakmici plejofa za plasman u Ligu šampiona njegov tim i Partizan imaju podjednake šanse za pobedu i dodao da je cilj belgijskog šampiona da postigne makar jedan gol u Beogradu.

"Partizan je na nivou Anderlehta, obe ekipe žele da se plasiraju u Ligu šampiona. Bez obzira što su oni domaćini, naš cilj je da postignemo makar jedan gol u gostima. Šanse su 50-50", rekao je Jakobs na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri Partizana i Anderlehta sutra od 20.45 na stadionu u Humskoj igraju prvu utakmicu plejofa za plasman u Ligu šampiona.

"Mirno čekam meč, ni među igračima nema nervoze. Gledao sam prethodne Partizanove utakmice i izdvojio bih četiri, pet igrača beogradskog tima. Imaju evropskog iskustva, a mnogo govori podatak da su poslednje tri godine tri puta bili šampioni", rekao je on.

Jakobs ima problema sa sastavom tima, pošto zbog povreda u Beograd nisu doputovali Tom de Suter, Lukas Bilja i Žonatan Ležer.

Takođe, stručni štab belgijskog šampiona ima problema sa trojicom igrača muslimanske veroispovesti koji poste zbog praznika Ramazana. Mbak Busufa, Šeiku Kujate i Bakari Sare zbog posta treniraju po posebnom režimu.

Iz Partizana je saopšteno da su ulaznice za južnu i severnu tribinu za sutrašnji meč rasporodate, a da je za istočnu i severnu tribinu ostalo još malo karata. Trener belgijske ekipe rekao je da se pribojava atmosfere na stadionu u Humskoj.

"Iskreno, pomalo se pribojavam atmosfere. Primetili smo da Partizan ima veliku pomoć fanatičnih navijača", dodao je on.

Jakobs nije želeo direktno da odgovori na pitanje zbog čega u timu Anderlehta nema bivšeg igrača Partizana Nemanje Tomića, već je kratko rekao: "Trener sastavlja tim".

Fudbaler Anderlehta Nemanja Rnić smatra da je belgijski šampion u blagi favorit u sutrašnjem meču i dodao da se ne plaši atmosfere na stadionu.

"Očekuje nas velika borba svih 180 minuta. Mi smo možda blagi favoriti, ali to moramo da pokažemo na terenu, u obe utakmice. Ne plašim se atmosfere, uvek je lepo igrati pred Partizanovim navijačima, bez obzira što je moja uloga sada drugačija", rekao je on.

"Poštujem odluku trenera, kakva god da je. Na treninzima dajem sve od sebe i ako dobijem šansu trudiću se da je iskoristim na najbolji način", dodao je Rnić.

VIDEO(old_image)

Pogledajte još