Uhapšena sedmočlana grupa zbog malverzacija

BEOGRAD, 18. avgusta 2010. (Beta) - Policija je uhapsila sedmočlanu grupu osumnjičenu za nezakonitu kupoprodaju poljoprivrednog zemljišta u društvenoj svojini, datog na korišćenje zemljoradničkim zadrugama Ratari, Azanja i Selevac, saopšteno je u sredu iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

U nastavku akcije na suzbijanju korupcije i zloupotreba u privatizaciji, policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Smederevu uhapsila Vladana R. (35) vlasnika preduzeća "Ekolend" iz Lunjevca i v. d. direktora zadrugara "Ratari" iz Ratara.

Uhapšeni su Radisav S. (51) advokat iz Smedereva, Radosav J. (52) iz iz Azanje, Milorada N. (64) iz Selevca, Tomislava S. (53) iz Mladenovca, Miloša M. (52) pravnika Službe za katastar nepokretnosti iz Smederevske Palanke i direktora preduzeća DOO "Voćar promet Dinčić" iz Udovica Dejana D. (40).

Krivičnom prijavom biće obuhvaćeni i direktor JP "Elektroprivreda Srbije" pogon Smederevska Palanka, Novica M. i bivši direktor tog pogona Goran S. Krivična prijava se odnosi i na pet članova skupštine zadrugara "Ratari" iz Ratara, Gorana M. Nenada P. Željka L . Slobodana R. i Vladimira B. kao i bivšeg zamenika direktora zadrugara "Ratari" Milana A.

Oni se sumnjiče da su izvršili nezakonitu kupoprodaju poljoprivrednog zemljišta u društvenoj svojini datog na korišćenje zemljoradničkim zadrugama Ratari, Azanja i Selevac suprotno Zakonu o zadrugama po kome se poljoprivredno zemljište u društvenoj svojini ne sme otuđiti bez saglasnosti Agencije za privatizaciju.

Pogledajte još