Guarnerius pocinje sezonu 4. septembra

BEOGRAD, 18. avgusta 2010. (Beta) - Koncertom "Poliš improart", na kome će nastupiti džez muzičari Mikolaj Tšaska (saksofon) i Rafael Mazur (akustična gitara), 4. septembra u Centru lepih umetnosti "Guarnerius", biće otvorena deseta sezona tog Centra.

U saopštenju Guarneriusa se navodi da su Mikolaj Tšaska i Rafal Mazur zvezde poljske muzičke scene i svetski poznati džez muzičari, koji su izuzetno cenjeni zbog svog umeća slobodne improvizacije, kao i da će sve kompozicije koje će biti izvedene u Guarneriusu, biti spontano improvizovane.

Koncert "Poliš improart", koji će biti održan u sklopu manifestacije "Susret sa poljskom kulturom", organizuju Centar za edukaciju, kulturu i prevodilaštvo "Polonijuš-Pegaz" i Guarnerius, a pokrovitelj je ambasada Poljske u Beogradu.

Novosadski pijanista Bojan Đorđević održaće koncert u Guarneriusu 8. septembra, na kome će izvesti dela Baha, Lista, Šopena, Bramsa, a 22. septembra u Guarneriusu će nastupiti kanadski ansambl "Majklovi anđeli" koji će izvesti dela Sibeliusa, Šopena, Berlioza, Veila.

Pogledajte još