Optužnica protiv Vilovskog i Subotičkog

BEOGRAD, 19. avgusta 2010. (Beta) - Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv direktora Eparhijskog centra "Rade Neimar" Predraga Subotičkog i nedavno raščinjenog Simeona Vilovskog kojom ih tereti da su nezakonito prisvojili skoro 350.000 evra, potvrđeno je u četvrtak agenciji Beta.

Portparol republičkog tužilaštva Tomo Zorić rekao je agenciji Beta da su Subotički i Vilovski od 8. jula 2004. do kraja januara ove godine zloupotrebom službenog položaja nezakonito prisvojili skoro 350.000 evra.

Vilovski je, prema navodima optužnice, kao odgovorna osoba koja je bila ovlašćena za zastupanje Eparhije raško-prizrenske i kosovskometohijske, preko blagajne eparhije, Subotičkom u gotovini isplaćivao novac za navodno obavljene radove na rekonstrukcijama i adaptacijama manastira na Kosmetu.

On je, kako se navodi u optužnici, davao usmene naloge blagajniku Milivoju Markoviću da preko blagajne, na ruke, Subotičkom isplati 349.875 evra, na ime fiktivnih radova. Taj novac Subotički je uplaćivao na račun svog preduzeća.

Pogledajte još