Ronaldo završava karijeru?

RIO DE ŽANEIRO, 19. avgusta 2010. (Beta-AP) - Brazilski fudbaler Ronaldo nagovestio je da bi krajem godine mogao da okonča igračku karijeru.

Ronaldo je brazilskoj televiziji Globo rekao da želi da godinu završi u visokom ritmu, a da će zatim odlučiti da li će nastaviti da igra i sledeće sezone.

Poslednju utakmicu za brazilski Korintijans 33-godišnji Ronaldo je zbog povreda igrao pre više od 100 dana zbog čega su se ponovo pojavili i njegovi stari problemi sa kilažom.

Ronaldo je zato priznao da se kraj njegove karijere "bliži svakim danom", ali je istakao da želi da se "još jednom žrtvuje kako bi godinu završio na lep način".

Kazao je i da ne želi da od završetka karijere pravi veliku feštu, već da će samo posle svog poslednjeg meča, koji god to bio, objaviti da je gotovo.

Ronaldo, kome su mediji dali i nadimak "fenomen", karijeru je proveo igrajući za Kruzeiro, PSV iz Ajndhovena, Barselonu, Inter, Real iz Madrida, Milan i Korintijans.

Titulu prvaka sveta je sa reprezentacijom Brazila osvajao 1994. i 2002. godine. Rekorder je po broju postignutih golova na svetskim prvenstvima na kojima je 15 puta tresao protivničke mreža.

Samo su Ronaldo i penzionisani Francuz Zinedin Zidan tri puta proglašavani za najboljeg igrača sveta u izboru Svetske fudbalske federacije (FIFA).

Pogledajte još