Neodgovorne poruke zvaničnika Vlade Srbije

0

BEOGRAD, 21. avgusta 2010. (Beta) – Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović optužio je danas premijera Srbije Mirka Cvetkovića i njegove "posvađane ministre nadležne za ekonomiju i finansije" da izazivaju nove potrese i uznemirenost kod građana i privrednika.

BEOGRAD, 21. avgusta 2010. (Beta) – Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović optužio je danas premijera Srbije Mirka Cvetkovića i njegove „posvađane ministre nadležne za ekonomiju i finansije“ da izazivaju nove potrese i uznemirenost kod građana i privrednika.

„Nažalost, premijer Cvetković se hvali time da će pregovori sa Međunarodnim monetarnim fondom proteći ‘bez tenzija’, iako se njegovi ministri, vrlo nervozno i javno prepucavaju oko suštinskog pitanja“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, suštinsko pitanje je da li Srbija sposobna da ispuni obavezu kontrole javne potrošnje ili će zbog kupovine glasova ponovo popustiti pred populističkim zahtevom da se svakoj socijalnoj grupi podele mrvice, socijalna pomoć koja će onda, kroz novo slabljenje dinara, brzo biti potpuno obezvređena.

Predsednik LDP-a je naveo da niko iz vlasti nema snage da saopšti jednostavnu istinu da u budžetu ne postoji nikakav višak od 22 milijarde dinara.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.