Marej: Spreman sam za Ju Es open

BEOGRAD, 21. avgusta 2010. (Beta) - Britanski teniser Endi Marej rekao je danas da se dobro pripremio za predstojeće takmičenje na Otvorenom prvenstvu SAD, uprkos porazu od Mardija Fiša, u četvrtfinalu turnira u Sinsinatiju.

Marej nije uspeo da se plasira u polufinale turnira u Sinsinatiju pošto je sinoć izgubio od Amerikanca Mardija Fiša sa 7:6, 1:6, 6:7. To je bio prvi poraz četvrtog tenisera sveta u poslednjih osam mečeva.

"Prethodne nedelje su bile savršene. Mislim da sam odigrao dovoljno mečeva i možda je dobro što sam izgubio od Fiša. Nisam imao sreće sa rasporedom, možda je rezultat mogao da bude drugačiji, ali Fiš je igrao nešto bolje u završnici meča", rekao je Marej za Bi-Bi-Si.

Marej je rekao da će biti 100 odsto spreman za takmičenje na poslednjem grend slem turniru u sezoni - Ju Es openu, koji počinje 30. avgusta u Njujorku.

"Ovo je, što se tiče fizičke spreme, bila dobra nedelja za mene. U Sinsinati sam došao umoran, igrao sam tri duga meča, ali biću spreman za Ju Es open", rekao je Marej, koji će u Njujorku pokušati da osvoji svoju prvu grend slem titulu.

Marej je tokom turnira u Sinsinatiju imao problema sa vrućinom. On je od organizatora tražio da pomeri početak meča sa Fišom, pošto je prethodna tri odigrao po jakom suncu - sva tri počela su u podne po lokalnom vremenu.

Organizatori su odbili njegov zahtev, pošto je Marej u toku dana trebalo da igra meč u konkurenciji dublova.

"Igrate kada vam kažu. Prošle nedelje sam igrao dobro i osvojio turnir u Torontu i radije bih bio u ovakvoj situaciji, nego da sam na tom turniru ispao na početku takmičenja. Ali, u Sinsinatiju sam tražio da ne igram prvi meč, a oni su uradili suprotno i to je pomalo čudno", dodao je britanski teniser.

Pogledajte još