Za ponedeljak, 23. avgust 2010. godine

BEOGRAD, 23. avgusta 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja uglavnom pišu o predstojećoj raspravi o rezoluciji o Kosovu koju je Srbija podnela Generalnoj skupštini UN, društvenim i ekonomskim temama.

ALO - List naslovnu stranu posvećuje najavi teksta o roditeljima vlasnika kompanije Delta Mirlosava Miškovića, pod naslovom "Mama i tata Mišković".

BLIC - Pod naslovom "Ne smeju kući ako ne donesu 1.000 dinara od prošnje" list donosi priču o deci prosjacima. O stanju pravosuđa u Srbiji, u tekstu "Na izvršenje čeka 1,6 miliona presuda".

VEČERNJE NOVOSTI - Pod naslovom "Odlučni u Njujorku" list piše o rezoluciji o Kosovu koju je Srbija podnela Generalnoj skupštini UN. O tome da kriminalci iz Srbije i Crne Gore dominiraju evropskim podzemljem "Srpski 'kumovi' caruju Evropom". O incidentu u Urgentnom centur u kome je povređena anesteziolog Irena Jozdić "Doktorki polomili nos".

DANAS - U tekstu naslovljenom "Četiri scenarija za Njujork" list piše o predstojećoj raspravi u UN. "Pregovori bez većeg značaja za Vladu Srbije" - o početku novih razgovora sa Međunarodnim monetarnim fondom.

KURIR - "Mišković želi da postane Crnogorac", o tome da vlasnik kompanije Delta Miroslav Mišković pregovara sa crnogorskim vlastima o dobijanju državljanstva i pasoša Crne Gore.

POLITIKA - O teškoćama u borbi protiv korupcije list piše pod naslovom "Uzbunjivači bez zaštite". Razgovor sa potpredsednikom vašingtonskog instituta Katon Tedom Karpenterom list donosi pod naslovom "Karpenter: Srpska rezolucija iritira SAD i Evropsku uniju".

PREŠ - "Srbiji za Kosovo dati RS!", prenosi list izjavu potpredsednika vašingtonskog Kejto instituta Teda Karpentera. "U Guči milion ljudi", o poseti Saboru trubača.

PRIVREDNI PREGLED - O izgradnji nove fabrike slovenačkog proizvođača autodelova u Batočini kod Kragujevca "Grah: Nova fabrika u novembru". O nacrtu zakona o fiskalnoj odgovornosti "Posle MMF nad kasom bdi zakon".

Pogledajte još