Hodžson: Inter ne kupuje igrače Liverpula

BEOGRAD, 21. avgusta 2010. (Beta) - Trener Liverpula Roj Hodžson rekao je da fudbalski klub Inter do kraja letnjeg prelaznog roka neće kupiti nijednog igrača engleske ekipe.

Novi trener aktuelnog evropskog šampiona Intera Rafael Benites zainteresovan je za dovođenje dvojice fudbalera Liverpula – Havijera Maskerana i Dirka Kojta. Španski stručnjak želi ponovo da sarađuje sa Maskeranom i Kojtom, nakon što ih je prethodnih godina trenirao u Liverpulu.

"Razgovarao sam sa (predsednikom Intera) Masimom Moratijem o mogućoj kupovini igrača Liverpula. Oni su zainteresovani za dvojicu naših fudbalera, ali neće ih kupiti. Morati je rekao da ih neće kupiti", rekao je Hodžson britanskim medijima.

Od kada je Benites preuzeo Inter početkom leta mediji spekulišu da će Maskerano preći na Đuzepe Meacu. Argentinac je po povratku sa Svetskog prvenstva izrazio želju da ode iz Liverpula, iz, kako je rekao, "ličnih razloga".

Uprava Liverpula saopštila je da će prodati Maskerana ako dobije ponudu od 25 miliona funti, ali je Hodžson ipak rekao da želi da zadrži 26-godišnjeg fudbalera u timu.

Rob Jansen, agent fudbalera Kojta, u petak je rekao da bi njegov klijent mogao da pređe u Inter, ali da još nije doneo odluku o tome.

Pogledajte još