Hamburg pobedio Šalke, Hofenhajm deklasirao Verder

BEOGRAD, 21. avgusta 2010. (Beta) - Fudbaleri Hamburga pobedili su na svom terenu Šalke sa 2:1 u derbi utakmici prvog kola prvenstva Nemačke.

Strelac oba pogotka za domaću ekipu bio je holandski internacionalac Rud van Nistelroj u 46. i 83. minutu, a gol za Šalke dao je Džeferson Farfan u 80. minutu.

Reprezentativac Srbije i član Hamburga Gojko Kačar ušao je u igru u 79. minutu umesto Elijara Elije.

Branilac titule šampiona Bajern juče je savladao ekipu Volfsburga sa 2:1.

Fudbaleri Hofenhajma deklarisali su na svom terenu Verder iz Bremena sa 4:1 u prvom kolu prvenstva Nemačke, dok je povratnik u elitu Sankt Pauli u gostima savladao Frajburg sa 3:1.

Verder je odlično počeo duel u Hofenhajmu i u trećem minutu je povego golom Torstena Fringsa iz penala. Od tog trenutka na terenu je postojala samo domaća ekipa, za koju je Demba Ba u 20. minutu postigao izjednačujući gol.

Penijel Mlapa je u 37. minutu doneo preokret Hofenhajmu, a domaćin je do ubedljive pobede došao pogocima Vedada Ibiševića u 41. i Sejada Salihovića u 43. minutu.

Povratnik u Bundesligu, Sankt Pauli u Frajburgu je gubio sa 1:0 od 78. minutu, kada je gol za domaće dao Papis Sise.

Ipak, u završnici meča gosti su odgovorili sa tri pogotka. Prvo je u 83. minutu izjednačio Fabijan Bol, potom je u 89. minutu vodeći gol za Sankt Pauli postigao Ričard Sukuta-Pasu, a pobedu Sankt Paulija potvrdio je Fin Bartels u poslednjem minutu meča.

Još jedan povratnik u Bundesligu, Kajzerslautern došao je do pobede od 3:1 u prvom kolu. "Crveni đavoli" u gostima su savladali Keln sa 3:1, a dvostruki strelac bio je hrvatski internacionalac Srđan Lakić.

Branilac titule šampiona Bajern juče je u Minhenu pobedio ekipu Volfsburga sa 2:1.

Pogledajte još