Muamer Hukić četvrti put odbranio titulu

NOVI PAZAR/ERFURT, 22. avgust 2010. (Beta) - Bokser iz Novog Pazara Muamer Hukić odbranio je titulu profesionalnog prvaka sveta u kruzer kategoriji, do 91 kilograma, u verziji Svetske bokserske organizacije (WBO).

Hukić, koji se bori pod imenom Marko Huk, u subotu je u Erfurtu savladao Amerikanca Meta Godfrija, prekidom borbe u petoj rundi.

Dvadesetšestogodišnji šampion je svog protivnika slao na pod u drugoj i dva puta u petoj rundi, da bi meč konačno bio prekinut 42 sekunde pre kraja pete od 12 predviđenih rundi.

Hukić je svetsku titulu osvojio avgusta prošle godine savladavši Argentinca Viktora Emilija Ramireza, a ovo mu je bila četvrta uspešna odbrana šampionskog pojasa.

Novopazarac je u karijeri zabeležio 30 pobeda, od kojih 23 nokautom, a jedini poraz doživeo je krajem 2007. godine od Amerikanca Stiva Kaningema, u meču za titulu prvaka sveta u IBF verziji.

Na ovoj reviji, jubilarnoj stotoj u organizaciji nemačkog promotera Vilfreda Sauerlanda, nastupio je i Enad Ličina, još jedan bokser iz Novog Pazara, koji se vratio na ring posle desetomesečne pauze.

Ličina (31), bivši interkontinentalni prvak sveta u IBF verziji kruzer kategorije, do 18. profesionalne pobede došao je savladavši Belgijanca Ismaila Abdula jednoglasnom odlukom trojice bodovnih sudija.

Pogledajte još