Za utorak, 24. avgust 2010.

BEOGRAD, 24. avgusta 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje su posvetili diplomatskoj borbi za Kosovo i nesreći u Novom Sadu u kojoj je zamenik direktora Srbijagasa kolima usmrtio 15-godišnjeg biciklistu.

ALO - "Pijani direktor ubio dete!!!", o saobraćajnoj nesreći u Novom Sadu u kojoj je poginuo dečak kada ga je automobilom udario zamenik direktora Srbijagasa Radoslav V. Pod naslovom "Karić otvorio fabriku ajvara", list piše da je bivši vlasnik kompanije Mobtel Bogoljub Karić u Uzbekistanu započeo novi posao.

BLIC - O nesreći u kojoj je stradao 15-godisnjak iz Novog Sada u "Pijani direktor Srbijagasa pregazio dečaka". O diplomatskoj borbi oko Kosova u "Vašington sprema kontrarezoluciju". O bilansu 50. sabora trubača u "Zarada od Guče 40 miliona evra". List piše i da "Toplane traže poskupljenje grejanja".

VEČERNJE NOVOSTI - O saborima i festivalima u Srbiji u "Reka piva od Guče do Ušća". "Penzije dižu tenzije", naslov je teksta o pregovorima Vlade Srbije i delegacije Međunarodnog monetarnog fonda. "Pijani direktor pokosio učenika", o saobraćajnoj nesreći u Novom Sadu.

DANAS - Pod naslovom "Srbija očekuje podršku islamskih zemalja" list piše da Beograd pokušava da poveže slučaj Kosova s Nagorno-Karabahom. O početku pregovora Srbije i Međunarodnog monetarnog fonda u "Dinkićevi predlozi bez podrške". List piše i "Opozicija odlaže protest zbog UN".

KURIR - "Pijan zgazio dečaka", o saobraćajnoj nesreći u Novom Sadu koju je prema navodima lista izazvao jedan od direktora kompanije Srbijagas. "Albanci se sele u Beograd", o tome da se za prijavu boravka u glavnom gradu Srbije plaća od 1.500 do 3.000 evra.

POLITIKA - Pomoćnik ministra spoljnih poslova za bilateralu Zdravko Ponoš kaže u intervjuu: "Nećemo sukob sa EU, ali ne povlačimo rezoluciju". Politika na naslovnoj strani piše i da "Beograd očekuje razgovore o Kosovu posle 9. septembra". O studiranju na beogradskom univerzitetu tekst pod naslovom "U prestonici 40.000 'večitih' studenata".

PREŠ - Pod naslovom "Pijani direktor Srbijagasa pregazio dete!" list piše da je zamenik direktora u toj kompaniji i visoki fukcioner Socijalističke partije Srbije pregazio 15-godišnjeg biciklistu. O imovini bivšeg guvernera Narodne banke Srbije u "Jelašić od podstanara do milionera". List piše i "Mrkonjić daje pare za koridor koji ne postoji!".

PRIVREDNI PREGLED - "Počeli zvanični pregovori s MMF", o početku razgovora Međunarodnog monetarnog fonda i delegacije Srbije o nastavnku aranžmana sa tom finansijskom institucijom. "Odmrzavanje plata čeka novembar", prenosi list ocene analitičara povodom nove runde pregovora sa MMF-om. O početku berzanskog trgovanja akcijama kompanije NIS "Početna cena akcije NIS-a 505 dinara".

Pogledajte još