Za sredu, 25. avgust 2010.

BEOGRAD, 25. avgusta 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranma današnjih izdanja najviše pažnje su posvetili pripremama za Generalnu skupštinu UN na kojoj će se naći predlog rezolucije Srbije o Kosovu.

ALO - List piše o pobedi fudbalera Partizana u utakmici sa belgijskim Anderlehtom "Crno-belo čudo u Briselu".

BLIC - O diplomatskoj borbi oko Kosova u "Hilari Klinton skuplja glasove protiv Srbije". Glumac Rade Šerbedžija u izjavi za list o projektu glumice Andželine Džoli kaže: "Andželinin film nije antisrpski". O pozadini napada na Borisa Isakovića u tekstu "Podmetnuo bombu pod automobil glumca zbog prijemnog".

VEČERNJE NOVOSTI - "Pet fešti svaki dan", piše list i navodi da se u Srbiji uprkos krizi organizuju brojne manifestacije. List prenosi i izjavu glumca Radeta Šerbedžije o novom filmu Andželine Džoli "Andželina se ne odbija".

DANAS - O pripremama za zasedanje Generalne skupštine UN u "Srbija poziva region da bude uzdržan". Uoči dolaska šefa nemačke diplomatije u Srbiju list piše "Vestervele ne donosi ni štap ni šargarepu". Pod naslovom "Austrijanci kupuju srpski Telekom?" list piše da je G17 plus preuzela od Demokratske stranke prodaju nacionalne kompanije.

POLITIKA - O predlogu rezolucije Srbije za UN u "Nema kontrarezolucije, SAD sprema amandmane". Zaštitnik građana Saša Janković kaže u intervjuu: "Kontrolisaćemo rad Ministarstva za manjinska i ljudska prava". O prodaji akcija NIS-a u "Ponedeljak nije sudnji dan za akcionare".

PREŠ - O izručenju Sretka Kalinića iz Hrvatske u Srbiju u "'Zver' stigla u Srbiju". List u tekstu pod naslovom "Kako da najpametnije trgujete akcijama NIS-a" daje savete za prodaju akcija.

PRIVREDNI PREGLED - "Rod pšenice manji od lanjskog za petinu", o žetvi i prinosima poljoprivrednih kultura. List prenosi i izjavu direktorke Beogradske berze Gordane Dostanić "NIS na berzi privlači nove investitore".

Pogledajte još