Za četvrtak, 26. avgust 2010.

BEOGRAD, 26. avgusta 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše prostora posvetili su izručenju pripadnika zemunskog kriminalnog klana Sretka Kalinića Srbiji, a pišu i o predlogu rezolucije o Kosovu koji je Srbija podnela Generalnoj skupštini UN.

ALO - "Kalinić doleteo u Tadićevoj fotelji", o tome da je pripadnik zemunskog kriminalnog klana Sretko Kalinić iz Hrvatske u Srbiju prebačen avionom koji koristi predsednik Srbije Boris Tadić.

BLIC - List donosi naslov "Mleka neće biti do decembra" i dodaje u nadnaslovu da "građani stradaju zbog prepucavanja nadležnih". O izručenju Sretka Kalinića "Maksimalno obezbeđenje zbog straha od osvete Luke Bojovića". Naslovom "Srbija da izbegne sukob sa EU oko Kosova" list najavljuje današnju posetu šefa nemačke diplomatije Gvida Vestervelea Beogradu.

VEČERNJE NOVOSTI - Intervju sa potpredsednikom Vlade Srbije Božidarem Đelićem pod naslovom: "Biće pregovora o sudbini Kosova". O izručenju Sretka Kalinića piše pod naslovom "Ubica u staklenom kavezu". O pregovorima sa Međunarodnim monetarnim fondom "Povišice na proleće".

DANAS - "SAD očekuju da se Srbija predomisli", prenosi list stavove ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu o pitanju Kosova. O početku trgovine akcijama Naftne industrije Srbije "Za prodaju istog dana nalozi do 9.30 časova". "Kalinić o mafijaškim obračunima", o izručenju Sretka Kalinića Srbiji.

KURIR - O izručenju jednog od odbeglih osuđenika za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića i pripadnika zemunskog klana, pod naslovom "Kako je stigao Sretko Kalinić"

POLITIKA - "Srpski seljak zavidi hrvatskom rataru" naslov je teksta o položaju poljoprivrednika u Srbiji i u Hrvatskoj. Intervju sa Mortonom Abramovicem pod naslovom "Nema više razgovora o statusu Kosova". List piše da Državna lutrija Srbije krši Zakon o igrama na sreću u tekstu "Kršenjem zakona o lutriji punili budžet".

PREŠ - List najavljuje širi tekst o izručenju pripadnika zemunskog kriminalnog klana Srbiji pod naslovom "Svi detalji izručenja Kalinića". Takođe piše o plasmanu fudbalskog kluba Partizan u Ligu šampiona, ali donosi i naslov "Huligani iz Brisela unakazili trojicu navijača Partizana".

PRIVREDNI PREGLED - "Vrednost će se znati u ponedeljak", o početku trgovine akcijama Naftne industrije Srbije. "Danas o platama i penzijama", naslov je teksta o pregovorima predstavnika Srbije i delegacije Međunarodnog monetarnog fonda i nastavku aranžmana sa tom finansijskom institucijom.

Pogledajte još