Gvardiola ne razgovara sa Ibrahimovićem

BEOGRAD, 26. avgusta 2010. (Beta) - Fudbaler Barselone Zlatan Ibrahimović rekao je da trener katalonske ekipe Pep Gvardiola ne želi da razgovara sa njim.

"Ne znam u čemu je problem. Uprava kluba mi je rekla da ne želi da me proda, ali ne znam šta o svemu misli trener, pošto ne razgovara sa mnom. Razgovarali smo samo dva puta u poslednjih šest meseci", rekao je Ibrahimović medijima.

"Srećan sam u Barseloni i nisam ja problem", dodao je reprezentativac Švedske. Trener Barselone nije želeo da otkrije zbog čega ne razgovara sa 28-godišnjim napadačem.

Ibrahimović je prošlog leta iz Intera prešao u Barselonu, ali je u drugom delu sezone izgubio mesto u prvom timu.

Uprava Barselone je tokom letnjeg prelaznog roka dovela napadača Davida Vilju, a mediji spekulišu da zbog jake konkurencije u timu Ibrahimović želi da ode sa Kamp Noua i vrati se u Italiju.

Trener Barselone nije želeo da otkrije zbog čega ne razgovara sa 28-godišnjim napadačem.

"Sigurno da ima razloga ako smo razgovarali dva puta u poslednjih šest meseci. Za sve postoji razlog. Ja sam super komunikativan, razgovarali smo 45 minuta i nije bilo napeto", rekao je Gvardiola.

"Moja vrata su otvorena... Postoji razlog zbog kojeg ne razgovaramo, ali sada nije vreme da se o tome priča. Insistiram, za dobrobit institucije kakva je Barselona - bolje je da se ništa ne kaže", dodao je on.

Gvardiola je nagovestio da je problem u ličnosti Zlatana Ibrahimovića, a ne njegovom radu na treninzima.

"Nemam problema sa njegovim ponašanjem na treningu. On je primer profesionalca, ali uz to ide i ličnost, a to je uvek na prvom mestu. Međutim, ja sam trener Barselone, a ne jedne osobe. Prelazni rok traje do 1. septembra i ne želim sada ništa da objašnjavam", rekao je Gvardiola.

Mediji u Španiji naveli su da su pregovori Barselone i Milana pri kraju i da će Ibrahimović preći na San Siro.

Pogledajte još