Srbija je spremna da se o svemu konsultuje sa EU

BEOGRAD, 26. avgusta 2010. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković poručio je u četvrtak ministru spoljnih poslova Nemačke Gidu Vesterveleu da je Vlada Srbije uverena da je dijalog jedini put za pronalaženje rešenja pitanja Kosova i izrazio spremnost da se o svemu tome blisko konsultuje sa Evropskom unijom.

Premijer Cvetković istakao je u razgovoru da su evropske integracije prioritet Srbije i izrazio očekivanje da će Srbija u što kraćem roku steći status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, saopšteno je iz Vlade Srbije nakon sastanka sa nemačkim šefom diplomatije.

Kako se navodi, Cvetković je istakao da je Nemačka jedan od najvećih spoljnotrgovinskih partnera Srbije i ukazao da postoji realna potreba i veliki potencijal za intenziviranje ekonomske saradnje, kroz dalje povećanje spoljnotrgovinske razmene, a naročito kroz povećanje investicija.

Ministar spoljnih poslova Nemačke Gido Vestervele istakao je da je Srbija veoma važan partner Nemačke i da će Nemačka podržati Srbiju na putu ka Evropskoj uniji, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Pogledajte još