Bojan Popović novo pojačanje Partizana

BEOGRAD, 26. avgusta 2010. (Beta) - Povremeni reprezentativac Srbije Bojan Popović potpisao je jednogodišnji ugovor sa košarkaškim klubom Partizan.

"Došao sam u jedan veliki klub, zbog čega mi je jako drago. Partizan je najbolji klub u zemlji i na ovim prostorima, što je i pokazao u proteklim godinama. Daću sve od sebe da nastavimo sa tim uspesima", izjavio je Popović sa sajt Partizana.

Popović ima 27 godina i igra na mestu plejmejkera, prošlu sezonu počeo je u litvanskom Lijetuvos Ritasu, a završio ju je u turskom Efes Pilsenu.

On će u beogradskoj ekipi na poziciji plejmejkera zameniti Amerikanca Lestera Mekejleba, koji je nedavno potpisao za italijanski Montepaski.

Popović se na početku karijere afirmisao u FMP Železniku, a potom je igrao za moskovski Dinamo i španske ekipe Unikaha i Bruesa.

Prošle godine Popović je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, a ovog leta je "precrtan" sa šireg spiska selektora Dušana Ivkovića.

Pre Popovića, Partizan je u letnjem prelaznom roku angažovao Jaku Klobučara, Raška Katića, Dragana Milosavljevića i Nejtana Džavaija.

Pogledajte još