Srbija i EU se dogovorile da izmene rezoluciju

BEOGRAD, 27. avgusta 2010. (Beta) - Srbija i Evropska unija su se tokom posete nemačkog ministra spoljnih poslova Beogradu u četvrtak dogovorile da zajednički izmene Predlog rezolucije o Kosovu koji je Srbija podnela Ujedinjenim nacijama, tvrdi beogradski list "Politika", pozivajući se na izvore "u vrhu vlasti".

Prema tom listu koji o tome piše u izdanju od petka, dogovor o rezoluciji "suština je razgovora" predsednika Srbije Borisa Tadića i vicekancelara i ministra spoljnih poslova Nemačke Gida Vestervelea.

Srbija i Evropska unija će pokušati da kroz rezoluciju nađu rešenje za otvaranje dijaloga Beograda i Prištine o spornim pitanjima, navela je "Politika".

Beograd i Brisel će pokušati da nađu način kako da se izmeni rezolucija Srbije poslata u Ujedinjene nacije. Razgovor Tadića i Vestervelea, izvor "Politike" opisuje kao "pun razumevanja i prijateljski".

"Do dogovora je očigledno stalo i Beogradu i Briselu" koji je u Srbiju poslao nemačkog ministra spoljnih poslova Gida Vestervelea čija je liberalna stranka FDP u Nemačkoj najprilježniji zagovornik prijema Srbije u EU, piše "Politika".

Pogledajte još