Vaterpolisti otputovali u Zagreb

BEOGRAD, 27. avgust 2010. (FoNet) - Vaterpolo reprezentacija Srbije otputovala je u Zagreb, gde će od 29. avgusta učestvovati na prvenstvu Evrope.

Selektor Dejan Udovičić je uoči polaska za Zagreb izjavio da reprezentacija mora igrati kvalitetnije i bolje nego u Svetskoj ligi i Svetskom kupu, takmičenjima na kojima je ove godine osvajila zlatne medalje.

Upitan da li će se reprezentacija iz Hrvatske vratiti sa medaljom, koju nacija očekuje, Dejan Udovičić je odgovorio"Nadamo se da hoćemo".

On je rekao da su uz Srbiju favoriti za medalje Hrvatska, koja će kao domaćim imati veliku podršku publike, Crna Gora, koja se konsolidovala posle neuspeha na Svetskom prvenstvu u Rimu prošle godine, Španija, Mađarska, Italija, koja igra sve bolje, i Grčka, koja dolazi sa podmlađenim timom.

Dejan Udovičić je zadovoljan pripremama, uprkos povredama i finansijskim problemima koji su pratili reprezentaciju tokom ovog leta.

Kapiten reprezentacija Vanja Udovičić je istakao da za razliku od prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva, kada je reprezentacija otišla u Rim kao autsajder, sada u Zagreb odlazi u ulozi glavnog favorita.

On je istakao da bi reprezentacija Srbije trebala da se izbori sa pritiskom donošenja zlatne medalje iz Zagreba, koju navijači očekuju.

Vanja Udovičić je istakao da bi bio zadovoljan ulaskom u polufinale, koje otvara borbu za medalje.

Važno je da nastavimo kontinuitet donošenja medalja sa velikih takmičenja, smatra Vanja Udovičić.

On je naglasio da Srbija mora od starta prvenstva "pokazati pravo lice" i podizati formu kroz mečeve u grupi.

Ova ekipa nema pravo na kiks, istakao je Vanja Udovičić.

On je rekao da je najvažnija prva utakmica u grupi protiv Grčke, nove, mlade ekipe željne dokazivanja.

Mađari su glavni favorit u grupi, ali ne bi trebalo potceniti Grčku i Nemačku, koja je u osmini finala prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva pobedila Crnu Goru.

Vaterpolo savez Srbije je uzeo kredit kako bi reprezentacija učestvovala na Evropskom prvenstvu u Zagrebu.

Srbija je u grupi B sa Mađarskom, Nemačkom, Grčkom, Rusijom i Makedonijom.

Evropsko prvenstvo traje od 29. avgusta do 11. septembra.

Na prethodnom Evropskom prvenstvu 2008. godine u španskoj Malagi Srbija je osvojila srebrnu medalju.

 

Pogledajte još