Hodžson kritikovao Maskerana

BEOGRAD, 27. avgusta 2010. (Beta) - Trener Liverpula Roj Hodžson rekao je danas da ne može da opravda sebični postupak dosadašnjeg fudbalera engleske ekipe Havijera Maskerana, koji je odbijao da igra za svoj tim pošto je želeo da pređe u Barselonu.

Maskerano je u nekoliko navrata izjavio da želi da napusti Enfild, a odbio je da igra prvenstvenu utakmicu protiv Mančester sitija u ponedeljak, kada je Liverpul izgubio sa 0:3. Uprave Liverpula i Barselone su danas postigle dogovor i argentinski fudbaler će karijeru nastaviti u katalonskom klubu, sa kojim je potpisao četvorogodišnji ugovor.

"Nije mi lako da branim njegove postupke, pošto su profesionalci plaćeni da igraju i kada se od njih to traži - onda igraju. Tokom karijere sam se susretao sa sličnim problemima, takve stvari se dešavaju i moramo sa tim da živimo", rekao je Hodžson, preneli su britanski mediji.

"Ne mislim da takvi igrači žele da podrivaju autoritet trenera ili kluba. Ipak, takvi postupci su sebični, pošto igrači žele da ostvare svoje želje i očekuju da se ljudi u klubu samo poklone i prihvate njihove odluke", dodao je on.

Pogledajte još