Otvoren Dunavski festival u Ulmu

NOVI SAD/ULM, 28. avgusta 2010. (Beta) - Međunarodni dunavski festival, na kojem će tokom devet dana svoje potencijale predstaviti gradovi i regije duž Dunava, svečano je u subotu otvoren u Ulmu, u Nemačkoj.

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši, koji je otvorio manifestaciju sa gradonačelnicima Budimpešte i Ulma Gaborom Demskim i Ivom Generom, kazao je da je Dunavski festival prethodnih godina bio generator ideja koje dobijaju snažnu podršku kroz ideju o osnivanju Dunavskog regiona, preneo je Pokrajinski sekretarijat za informacije.

"Snaga ove reke jeste za sve nas ne samo inspiracija već i izazov da se udružimo, povezujemo građane, stučnjake, intelektualce, političare, kulturologe, umetnike, mlade i sve druge ljude u različitim oblastima", poručio je Egereši.

Egereši je u izjavi agenciji Beta rekao da je izuzetno zadovoljan što je otvorio taj festival, zajedno za gradonačelnicima Ulma i Budimpešte, jer se radi o tradicionalnoj manifestaciji na kojoj predstavnici gradova i regija duž toka Dunava predstavljaju svoje potencijale, običaje i kulturu i tako se zbližavaju i unapređuju saradnju.

Pogledajte još