Za ponedeljak, 30. avgust 2010.

BEOGRAD, 30. avgusta 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje posvetili su rezoluciji o Kosovu koju je Srbija podnela Generalnoj skupštini UN, sportskim i ekonomskim temama.

ALO - "Policija čuva leđa Stojkoviću", piše list povodom pretnji koje su upućene fudbaleru Vladimiru Stojkoviću, nakon prelaska nekadašnjg golmana Crvene zvezde u Partizan.

BLIC - Pod naslovom "EU ne želi debatu o Kosovu u Njujorku" list objavljuje razgovor s predsednicom Spoljnopolitičkog saveta Ministarstva spoljnih poslova Sonjom Liht. O prelasku bivšeg golmana Crvene zvezde Vladimira Stojkovića u Partizan list piše pod naslovom "Stojković tražio da ne brani na 'Marakani'".

VEČERNJE NOVOSTI - O visokim zaduženjima građana pod naslovom "Svaki drugi u minusu". U tekstu naslovljenom "Alibi za odbegle saborce" list piše o pripadniku Zemunskog klana Sretku Kaliniću.

DANAS - "Tadićevi i Jeremićevi saradnici kod Ketrin Ešton", naslov je teksta posvećenog usaglašavanju rezolucije o Kosovu sa EU. O prelasku Vladimira Stojkovića u Partizan list prenosi izjavu predsednika tog fudbalskog kluba Vladimira Đurića, pod naslovom "Đurić: Neviđena kampanja protiv Stojkovića".

KURIR - List prenosi izjavu lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića "Spremite se za nezavisno Kosovo". O najavama protesta prosvetnih radnika list piše pod naslovom "Živeo raspust - Štrajk najavljuje 660 škola".

POLITIKA - "Krizna grupa predlaže razgovore Tadića i Tačija", naslov je teksta o izveštaju Međunarodne krizne grupe u kome se ocenjuje da bi pregovori u kojima bi učestvovali predsednik Srbije Boris Tadić i kosovski premijer Hašim Tači mogli da obezbede rešenje problema. Pod naslovom "Aktivirao bombu na seoskoj slavi" list piše o incidentu u selu Bostane kod Novog Brda, u kome je povređeno šest osoba.

PREŠ - Pod naslovom "Novi talas štrajkova" list piše da su proteste u septembru najavili taksisti, nastavnici i poljoprivrednici.

PRAVDA - "Veće šanse u pregovorima", naslov je istraživanja lista o tome zašto je Beograd pristao da unese izmene u tekst rezolucije o Kosovu koju podnosi Ujedinjenim nacijama. O dogovoru lidera opozicione Nove Srbije i Srpske napredne stranke "Ujedinjenje: Velja Ilić i Toma Nikolić".

PRIVREDNI PREGLED - "Počinje trgovanje akcijama NIS-a na berzi", o početku berzanskog trgovanja akcijama Naftne industrije Srbije. O dogovoru Međunarodnog monetarnog fonda i Vlade Srbije "Plate i penzije veće za 5,5 odsto".

Pogledajte još