Majnc preokretom do pobede protiv Volfsburga

BEOGRAD, 28. avgusta 2010. (Beta) - Fudbaleri Majnca nadoknadili su zaostatak od tri gola i pobedili Volfsburg sa 4:3, a pobede u
utakmicama drugog kola Bundes lige ostvarili su i Verder, Hamburg i Hanover.

Majnc je do druge prvenstvene pobede došao posle velikog preokreta. Volfsburg je do 30. minuta vodio sa 3:0 golovima dvostrukog strelca Edina Džeka i novog igrača Dijega i kada se činilo da će domaći tim zabeležiti prvu pobedu u novoj sezoni fudbaleri Majnca su počeli da postižu golove.

U 39. minutu gol je postigao Morten Rasmusen, posle njega mrežu Volfsburga pogađali su Elkin Soto, Andre Širle, a strelac pobedonosnog pogotka bio je Adam Salai u 86. minutu.

Majnc je sada treći na tabeli sa šest bodova, dok je Volfsburg i dalje bez bodova i nalazi se na 13. mestu.

Fudbaleri Hofenhajma pobedili su na gostovanju Sent Pauli sa 1:0, golom Isaka Vorsaha u 87. minutu i preuzeli prvo mesto na tabeli.
Hofenhajm ima šest bodova, a njihovi večerašnji protivnici tri i nalaze se na sedmom mestu.

Fudbaleri Verdera pobedili su u Bremenu Keln sa 4:2 i sa poslednjeg mesta na tabeli "skočili" na osmo. Domaći su poveli sa 2:0 preko
Torstena Fringsa, koji je bio precizan iz penala i Marka Arnautovića, a na 2:1 smanjio je Lukas Podolski.

Prednost od dva pogotka vratio je Ugo Almeida, a pobedu je potvrdio Arnautović svojim drugim golom na meču. Konačan rezutlat postavio je Kevin Džejms Mekena u poslednjem minutu utakmice.

Verder je sada osmi sa tri boda, dok je Keln na poslednjem mestu bez bodova.

Drugi trijumf u sezoni ostvario je i Hamburg, pobedom nad Ajntrahtom u Frankfurtu od 3:1. Poveli su domaći preko Patrika Ohsa, a gosti su do tri boda došli golovima Jorisa Matjisena, Ruda van Nistelroja i Paola Gerera.

Fudbaleri Hanovera zadržali su maksimalni učinak u prvenstvu pobedom nad Šalkeom od 2:1, a prvu pobedu ove sezone ostvario je Frajburg nad Nirnbergom od 2:1.

Sutra se sastaju Bajer iz Leverkuzena i Borusija iz Menhengladbah, kao i Štutgart i Borusija iz Dortmunda.

Kajzerslautern je sinoć pobedio aktuelne šampione Bajern iz Minhena sa 2:0 i ostao u vrhu tabele sa šest bodova.

Pogledajte još