Hoću da pomognem Partizanu i reprezentaciji

BEOGRAD, 30. avgusta 2010. (Beta) - Novi golman Partizana Vladimir Stojković rekao je na predstavljanju u Beogradu da je došao iz profesionalnih razloga, da bi pomogao crno-belima i reprezentaciji Srbije.

"Znate moju prošlost, znate ko sam i šta sam, a u Partizan sam prešao iz profesionalnih razloga. Želim da pomognem klubu i da sam broj jedan. Odluku sam doneo sam, nisam se ni sa kim konsultovao. Želim da kupim pristalice ovog kluba dobrim odbranama", rekao je Stojković.

Stojković je izazvao pravu buru u fudbalskoj Srbiji prelaskom u Partizan. Pristalice crno-belih podeljene su u prijemu novog golmana, dok su navijači Zvezde ogorčeni i već su počeli da prete nekadašnjem prvotimcu svog kluba.

"Razumem interesovanje medija i navijača oko svega, ali mislim da su neki prevršili svaku granicu. Voleo bih da se zaštitim od toga. Ali,
nisam tražio obezbeđenje, niti mi ga je Partizan dao. Dolazak ovdeje dobar potez, želim da pomognem timu i reprezentaciji", rekao je Stojković.

Odmah po objavljivanju transfera, na interenetu se pojavila umrlica sa Stojkovićevim likom, njegov dres je uklonjen iz Zvezdinog kafea, a pojavile su se i brojne informacije oko njegovog ugovora. Među njima je i ona da golman, prema sporazumu, neće morati da brani u derbiju.

"Samo to nije istina", kratko je odgovorio Stojković na novinarsko pitanje o derbiju.

Reprezentativni golman rekao je da se konsultovao sa bivšim saigračima iz Zvezde i da su mu svi rekli da je napravio dobar profesionalni potez, ali Stojković nije želeo da kaže s kim je razgovarao.

Sala za medije bila je puna novinara i snimatelja, a Stojković je na početku konferencije delovao kao da mu je neprijatno, da bi se posle
opustio. Fotoreporterima je pozirao sa običnim šalom Partizana, a ne sa šalom na kome piše "moja kuća", kako se nagađalo.

Navijači Partizana su na poslednjoj utakmici skandirali golmanu Radiši Iliću, a trener Aleksandar Stanojević je rekao da je Stojković doveden kao prvi golman reprezentacije, da bi odmah branio.

"Hvala treneru, ali ja sam došao da se izborim za mesto na terenu. Ne trebaju mi pokloni. Radiša je moj prijatelj i odličan golman. Dobro
se poznajemo i mislim da će konkurencija biti zdrava. Moje je da se dokažem na treninzima", rekao je Stojković.

Novi golman Partizana rekao je da je samopouzdanje ključ za uspeh u Ligi šampiona.

"Moramo da verujemo u sebe, potrebno je da verujemo u sebe. Ako budemo verovali, imamo veću šansu da ostvarimo dobre rezultate", rekao je Stojković.

 

Pogledajte još