Orlovi se okupili

BEOGRAD, 30. avgusta 2010. (Beta) - Fudbaleri reprezentacije Srbije okupili su se u Kovilovu kako bi se pripremili za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i duele sa Farskim Ostrvima i Slovenijom u kojima će gotovo sigurno igrati bez Branislava Ivanovića.

Odbrambeni fudbaler Čelsija je zadobio udarac zbog čega mu je naprsao ledjni pršljen što izaziva bolove. Ivanović će se zato kasnije danas vratiti u London.

"Ovakva povreda zahteva mirovanje. Nadam se da ću se brzo isceliti I vratiti do utakmice sa Slovenijom", rekao je Ivanović misleći na duel koji će se u Beogradu igrati 7. septembra.

Prvu utakmicu u kvalifikacijama Srbija će igrati u petak u Toršavnu gde će gostovati Faranima, a kasnije će za protivnike u Grupi C imati i Italiju, Severnu Irsku i Estoniju.

"Izuzetno teška grupa. Italija je glavni favorit, svetska velesila.Slovenija je igrala Svetsko prvenstvo što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Ali i mi imamo svoje ambicije", naveo je Ivanović, koga bi u duelu sa Faranima mogli da zamene Pavle Ninkov ili Antonio Rukavina.

"Obojica zaslužuju mesto u timu. Dobro je što na svakoj poziciji imamo više kvalitetnih igrača. To je neophodno svakom timu, ne samo nama", kazao je Ivanović.

Ninkov bi tako u reprezentativnom dresu mogao da zaigra iako je trenutno, po opštem mišljenju, u mnogo lošijoj formi nego prošle sezone kada ga nije bilo na spisku selektora Radomira Antića.

"Ne može niko da godinu i po dana igra u vrhunskoj formi. Istina je da sam možda u blagom padu, ali verujem da ću se upravo kroz ove utakmice vratiti u formu", istakao je Ninkov.

Mesto na Antićevom spisku zauzeo je još jedan igrač sa malo iskustva na reprezentativnoj sceni Nemanja Tomić, koji je u aprilu igrao za selekciju Super lige Srbije u pobedi nad Japanom od 3:0.

"Presrećan sam, vrlo uzbudjen, ne znam šta da kažem... Privilegija je igrati u ovom timu", naveo je Tomić, koji je već dobio savete od saigrača iz Partizana Radosava Petrovića.

"Siguran sam da neće imati problema da se uklopi s obzirom na ljudske i igračke kvalitete. Već posle prvog dana videće kako je dobra atmosfera", rekao je Petrović.

Zadnji vezni Srbije je, ipak, upozorio da "orlovi" ne smeju da potcene Farska Ostrva sa kojima su igrali i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i oba puta pobedili sa 2:0.

"Farani su na papiru autsajderi, ali se svi sećamo da na domaćem terenu nisu uopšte lak protivnik", naglasio je Petrović.

Nenad Milijaš je podsetio da je Srbija prethodne kvalifikacije i počela duelom sa Farskim Ostrvima, tada u Beogradu.

"Ako već sve počinje na isti način neka se tako i završi, pa da se radujemo plasmanu na Evropsko prvenstvo", rekao je Milijaš, dok je Gojko Kačar kazao da Srbija treba da pripazi na neatraktivne rivale.

"Kada pogledate imena protivnika u grupi ne vidite neka atraktivna imena, ali sve su to nezgodni rivali i ne smemo sebi da dozvolimo da ne počnemo ove kvalifikacije kako treba, pobedama", naveo je.

Kačar je, takodje, poželeo brz oporavak bivšem saigraču iz mlade reprezentacije Milanu Vilotiću, koji će zbog teže bolesti duže odsustvovati sa terena.

Pogledajte još