Napadač u Bratislavi ubio šestoro ljudi

BRATISLAVA, 30. avgusta 2010. (Beta) - Muškarac koji je u ponedeljak u Bratislavi ubio šest osoba, a zatim pucao i na prolaznike, automobile i prozore stanova, izvršio je samoubistvo, saopštila je slovačka policija.

Pedesetogodišnji Slovak, prema nezvaničnim informacijama bivši policajac, prvo je u četvrti Devinska Nova Ves na periferiji Bratislave poubijao petoro članova jedne romske porodice u njihovom stanu, a kada je izlazio, na ulazu u zgradu ubio je i njihovog rođaka.

Kada je izašao na ulicu počeo je da puca na prolaznike, automobile i u prozore okolnih zgrada. Prema podacima iz hitne pomoći u Bratislavi, napadač je na ulici ranio još najmanje devetoro ljudi, koliko je prevezeno u bolnice.

"Bio je samo jedan strelac i pucao je iz automata čehoslovačke proizvodnje", rekao je ministar unutrašnjih poslova Danijel Lipšic na vanrednoj konferenciji za novinare sa šefom slovačke policije Jaroslavom Spišjakom. "Tokom napada prešao je nekoliko metara i pucao na sve što se kretalo", kazao je Spišjak i potvrdio da je napadač, kada ga je policija opkolila, ubio i sebe.

Pogledajte još