Srbija izgubila od Mađarske

ZAGREB, 30. avgusta 2010. (Beta) - Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je od Mađarske sa 9:6 (2:1, 1:2, 4:0, 2:3) u derbi utakmici drugog kola Grupe B na Evropskom prvenstvu u Zagrebu.

Najefikasniji igrači bili su Norbert Madaraš i Filip Filipović sa po tri pogotka.

Madjarima je ovo bila druga pobeda na turniru, dok je Srbija zabeležila prvi poraz.

Od prvog sudijskog zvižduka Madjari su delovali spremnije i angažovanije, a poveli su golom Petera Biroša. Izjednačio je Filipović, ali je novu prednost Madjarskoj doneo Daniel Varga.

Madjarska je na početku druge četvrtine golom Madaraša došla do vodjstva od 3:1, ali je Srbija do kraja ovog perioda uspela da izjednači pogocima Filipovića i kapitena Vanje Udovičića.

Pitanje pobednika rešeno je u trećoj četvrtini, koju su Madjari dobili sa 4:0. Golovima Norberta Hošnjanskog, Gabora Kiša, Madaraša i Ištvana Sivoša olimpijski prvaci poveli su sa 7:3.

U ovom periodu Srbija nikako nije uspevala pronadje put do mreže Madjarske, izabranici Dejana Udovičića mnogo su grešili u napadu I veoma loše rešavali situacije sa igračem više.

Srbija je tek četiri minuta pre kraja utakmice postigla novi gol, a strelac je bio Filipović, ali je veoma brzo Madaraš povisio na 8:4.

Pogocima Udovičiha i Prlainovića iz peterca Srbija je smanjila na 8:6, ali je u poslednjim trenicima meča preciznim udarcem Kiš potvrdio ubedljivu pobedu Madjarske.

U prve dve današnje utakmice ove grupe Nemačka je savladala Rusiju sa 7:6, a Rumunija je bila bolja od Španije sa 11:10.

Sutra je slobodan dan na šampionatu, a u sredu od 10 sati selekcija Srbije igra protiv Rusije.

 

Pogledajte još