Instalacije firentinskih umetnika na Beogradskoj tvrđavi

0

BEOGRAD, 31. avgusta 2010. (Beta) – Izložba pod nazivom "Drugi pogled / Javni radovi", na kojoj će biti predstavljene instalacije nekoliko firentinskih umetnika, biće otvorena od 4. do 12. septembra na Beogradskoj tvrđavi.

BEOGRAD, 31. avgusta 2010. (Beta) – Izložba pod nazivom „Drugi pogled / Javni radovi“, na kojoj će biti predstavljene instalacije nekoliko firentinskih umetnika, biće otvorena od 4. do 12. septembra na Beogradskoj tvrđavi.

U program izložbe uključeni su i takozvani alternativni vodiči koji će publiku voditi Beogradskom tvrđavom, a prva tura zakazana je za 4. septembar u 17.00 ispred Zavoda za zaštitu spomenika kulture na Kalemgdanu, najavljeno je iz Muzeja savremene umetnosti Beogradu.

Izložbom pod nazivom „Javni radovi“ u okviru projekata „Beograd: Drugi pogled“ i „Autsajd“, predstavljene su instalacije osmišljene za prostor Kalemegdana, parka i tvrđave.

Tura obuhvata prostor ispred Zavoda za zaštitu spomenika, revir s topovima Vojnog muzeja, travnjak između Stambol kapije i Prirodnjačkog muzeja i biste književnika Alekse Šantića, Vojislava Ilića i Bore Stankovića.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.