Američki kongresmeni istakli napredak Srbije

BEOGRAD, 31. avgusta 2010. (Beta) - Kongresmeni Sjedinjenih Država istakli su u utorak tokom razgovora sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem da će se založiti da se proces evropskih integracija Srbije ubrza, kao i to da je evidentan napredak koji je Srbija u poslednjih nekoliko godina postigla na svim poljima.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta predsednika Vlade Srbije na satanku je konstatovano da su ekonomski odnosi dveju država dobri ali da postoji još mnogo mogućnosti za njihovo unapređenje.

Petočlanu delegaciju Predstavničkog doma američkog Kongresa, koja se sastala sa premijerom Srbije, predvodi kongresmen Vilijam Delahant iz Masačusetsa, i u njoj se takođe nalaze i kongresmeni Den Barton, Džef Flejk, Majk Tarner i Stiv Koen.

Premijer Cvetković je istakao da je Srbija zainteresovana za intenziviranje političkog dijaloga kao i dalje jačanje sveukupnih odnosa Srbije i SAD, navodi se u saopštenju.

Kongresmen Vilijam Delahant rekao je da su posete potpredsednika SAD Džozefa Bajdena, potom američkih senatora kao i današnja poseta pet kongresmena dokaz koliko su za SAD dobri odnosi sa Srbijom od izuzetnog značaja, kao i njihovo dalje unapređenje.

Pogledajte još