Nedostaje veliki broj uniformisanih policajaca

SREMSKA KAMENICA, 31. avgusta 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u utorak da Srbiji nedostaje veliki broj uniformisanih policajaca i da je taj problem posebno izražen u velikim gradovima.

"Razmišljamo da proširimo naše kapacitete za školovanje policajaca, imajući u vidu da samo u Beogradu nedostaje 2.000 uniformisanih policijaca", rekao je Dačić na promociji polaznika treće klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Prema njegovim rečima, najmanje ljudi za policijske kurseve upravo se javlja iz najvećih gradova, a taj složen problem ima veze sa nazadovanjem policijske profesije po pitanju visine plate i rešavanja stambenog pitanja.

"Veoma smo srećni kada promovišemo nove policijske kadrove, a pripadnici treće klase će u najvećem broju biti upućeni na pripravnički rad upravo u Beograd radi popunjavanja struktura koje tamo nedostaju", rekao je Dačić.

Dodao je da je to ipak nedovoljno da bi se popunio broj policajaca koji u Srbiji nedostaju za održavanje javnog reda i mira u velikim gradovima.

Pogledajte još