Kamara i Boja: Partizan može dalje u LŠ

BEOGRAD, 31. avgusta 2010. (Beta) - Novi fudbaleri Partizana, Mohamed Kamara iz Sijera Leonea i Kamerunac Pjer Boja ocenili su da crno-beli mogu da prođu takmičenje po grupama u Ligi šampiona.

"Fantastičan je osećaj biti u Partizanu. Ne znam previše o klubu, osim što sam igrao dva meča protiv crno-belih u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Daću sve od sebe da pomognem Partizanu da napravi dobre rezultate na sva tri 'fronta'", rekao je Kamara na konferenciji za novinare u Beogradu.

Kamara ima 22 godine, igra na mestu zadnjeg "veznog", a sa Partizanom je potpisao trogodišnji ugovor. Kao dete je ostao bez roditelja u građanskom ratu u Sijera Leoneu, a sa 17 godina je stigao u Finsku, čije državljanstvo je dobio u februaru 2010.

Poslednje pojačanje crno-belih u ovom prelaznom roku, Pjer Boja zapravo se vratio u beogradski klub, za koji je nastupao od 2003. do 2007.

"Neću da kažem da sam nov, jer sam prethodnih godina redovno pratio šta se dešava. Partizan je moja kuća i drago mi je što sam se vratio. Nadam se da ćemo igrati dobro u svim takmičenjima", kazao je 26-godišnji Boja, koji je potpisao ugovor na godinu dana.

Boja je prošle sezone nastupao za francuski Grenobl, a pre toga igrao je za bukureštanski Rapid.

"Partizan ove sezone ima velike šanse da prođe dalje, a da bi se to desilo mora da igra dobro, pre svega, kod kuće. Braga i Šahtjor nisu tako velike ekipe, dok svi znamo kakav fudbal igra Arsenal", ocenio je on.

Kamerunac je u prvom "mandatu" u Partizanu odigrao 64 utakmice i dao devet golova. Ostao je upamćen i po podatku da od jeseni 2004. do proleća 2006. godine nije postigao gol, iako je igrao kao napadač i fudbaler sredine terena.

"Zaboravio sam na taj period, daću sve od sebe da se tako nešto više ne dogodi", kazao je Boja.

Pre Kamare i Boje, Partizan je u letnjem prelaznom roku doveo Radišu Ilića, Ivana Stevanovića, Džozefa Kizita, Ivicu Ilieva, Milana Smiljanića, Stefana Babovića, Vladimira Stojkovića i Stefana Savića.

Crno-beli će igrati u Grupi H Lige šampiona sa engleskim Arsenalom, ukrajinskim Šahtjorom i portugalskom Bragom.

Pogledajte još