Morinjo: Nisam Hari Poter

BEOGRAD, 1. septembra 2010. (Beta) - Trener Real Madrida Žoze Morinjo rekao je da veruje da će doneti stabilnost u taj klub i dodao da na ekipu neće uticati nerešen rezultat sa Majorkom u prvom kolu domaćeg šampionata.

Real je u nedelju odigrao bez golova sa Majorkom, dok je glavni konkurent za titulu Barselona pobedila Rasing iz Santandera sa 3:0 i već na početku takmičenja stekla dva boda prednosti.

"Ja sam trener, a ne Hari Poter - on je mađioničar. Magija je nestvarna, a ja živim za fudbal i to je stvarnost", rekao je Morinjo španskim medijima.
"U Madridu sam samo dva meseca. Da li znate koliko sam obavio treninga sa timom, uključujući pojačanja - ni 10", dodao je.

Morinjo je prošle sezone osvojio tri trofeja sa Interom, "duplu krunu" u Italiji i Ligu šampiona, a u maju je na klupi Reala zamenio Manuela Pelegrinija, kako bi prekinuo dominaciju Barselone i niz od dve godine bez trofeja "kraljevskog" kluba.

"Ja se razlikujem od trenera koji su predvodili Real prethodnih godina. Ne plašim se ničega i savršena sam osoba za posao u Real Madridu. Menjali su se treneri, a klubu je potrebna stabilnost. Ja to mogu da omogućim", rekao je bivši trener Čelsija.

Morinjo je u maju potpisao četvorogodišnji ugovor sa Realom i tako postao 10. trener od 2003. godine, kada je uprava smenila Visentea del Boskea.

Pogledajte još