Kako pobediti podočnjake?

Podočnjaci nisu samo posledica neprospavane noći, Sa godinama veća  je verovatnoća da će Vam se pojaviti ili pojačavati podočnjaci. Oni nisu samo posledica lošeg spavanja nego i gubitka elastičnosti kože ili viška tkiva ispod očiju.

Neki ljudi prirodno imaju više tkiva ispod očiju tako da mogu imati podočnjake i ako su opušteni i odmorni.

Šta možete da učinite?

Izbegavajte unošenje proteina uveče. Hrana i opšta kondicija nervnog sistema utiču na izlged te tanke kože ispod očiju. Kada jedete hranu bogatu proteinima kasno uveče, amino kiseline utiču na mozak i pokušavaju da pokrenu telo da radi nešto. Telo, stoga, ne može dovoljno da se odmori, a spavanje je neophodno za regeneraciju tela.

Tako da nije neobično da Vas tek sutradan, nakon obilne večere, dočekaju podočnjaci. Mali savet: dajte prednost ugljenim hidratima uveče jer su oni najbolji saveznici dobrog sna.

Svedite unos nikotina i alkohola na minimum

Uočljivi podočnjaci mogu biti pokazatelj da bubrezi ili jetra ne rade kako treba ili da telo ne izbacuje štetne materije. Previše alkohola ili pušenja može oštetiti jetru i nikotin može da ometa cirkulaciji. Oboje ubrzavaju stvaranje podočnjaka.

Vitamin K – dodatna pomoć protiv podočnjaka

Ovaj vitamin nije imao svoje pravo mesto u kozmetici do sada ali se u poslednje vreme sve više preporučuje za korišćenje protiv podočnjaka. Vitamin K ima važnu ulogu u zgrušavanju krvi i dokazano sprečava modrice koje se pojavljuju recimo posle laserske operacije.

Korišćenje vitamina K preporučuje se osobama koje imaju izuzetno tanku kožu na kojoj su kapilari vrlo uočljivi ili kod osoba koje imaju problema sa alergijama.

Ne zaboravite:
Pijte što više vode jer ona pomaža da telo izbaci štetne materije
Napravite dvomesečni lek sa proizvodima od mikroalgi koje će ubrzati izbacivanje nepotrebnih materija iz tela.
Izlazite na svež vazduh kad kod možete i oči će Vam biti zahvalnie
U mnogim slučajevima, hladnoća može da pomogne jer ubrzava protok krvi. Stavite kašičicu i zamrzivač na 5 minuta i potom je stavite  ispod očiju
Ako Vam baš ništa ne pomaže protiv podočnjaka onda koristite šminku za brze rezultate.

Procedura šminkanja je sledeći:
Pokrijte podočnjake sa kremkastom bojom koja deluje najprirodnije uz Vaš ten
Dodajte tanak sloj senke ravnom četkicom
Izbegavajte svetlu senku jer može da ispadne sivkasta na tamnim površinama; svetla roza boja će Vam dati najsvežiji izgled.

 

Pogledajte još