Objavljeni Svi moji savremenici Jovana Ćirilova

0

BEOGRAD, 1. septembra 2010. (Beta) – Teatrolog Jovan Ćirilov objavio je knjigu "Svi moji savremenici", u kojoj govori o umetnicima i drugim javnim ličnostima s kojima je sarađivao i razgovarao tokom više od pola veka pozorišne karijere i intelektualnog angažmana.

BEOGRAD, 1. septembra 2010. (Beta) – Teatrolog Jovan Ćirilov objavio je knjigu „Svi moji savremenici“, u kojoj govori o umetnicima i drugim javnim ličnostima s kojima je sarađivao i razgovarao tokom više od pola veka pozorišne karijere i intelektualnog angažmana.

„Portrete iz ove knjige biralo je vreme. Gotovo sve portrete prate i fotografije, jer imam strast da zabeležim sve što se dešava“, rekao je u sredu Jovan Ćirilov na promociji održanoj u beogradskoj knjižari „Delfi“.

Knjiga „Svi moji savremenici“ predstavlja dvotomnu zbirku više od 300 portreta ličnosti iz sveta pozorišta, filma, književnosti, politike i slikarstva.

Ćirilov je opisao događaje, trenutke, priče i anegdote o ljudima kao što su Ivo Andrić, Josip Broz Tito, Žerar Filip, Ježi Grotovski, Robert Vilson, Peter Handke, Nurija Espert, Dušan Makavejev, Žan Pol Sartr, Džordž Soros, Nevenka Urbanova i drugi.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.