Maskerano kritikovao upravu Liverpula

BEOGRAD, 2. septembra 2010. (Beta) - Fudbaler Barselone Havijer Maskerano rekao je da je uprava njegovog bivšeg kluba Liverpula širila laži o njemu i da nije ispunila obećanja.

Maskerano je 30. avgusta potpisao četvorogodišnji ugovor sa Barselonom vredan 18 miliona funti. On je tokom poslednjih meseci u Liverpulu bio u veoma lošim odnosima sa upravom kluba i u nekoliko navrata je izrazio želju da napusti Enfild.

Mediji navode da je zbog toga odbio da igra utakmicu domaćeg prvenstva protiv Mančester sitija. Argentinac je to negirao i okrivio klub za loše odnose. On je, takođe, demantovao da je njegova porodica zahtevala da pređe u španski klub.

"Loše sam se osećao kada su u celu priču umešali moju porodicu. Cele godine su mi nešto obećavali, a nikada to nisu ispunili. Nije tačno da me je moja porodica naterala da pređem u Španiju. Naravno da ćete da se naljutite kada čujete i pročitate laži o sebi
", rekao je Maskerano španskim medijima.

Maskerano je rekao i da je bivši trener Liverpula Rafael Benites pozitivno uticao na njegovu karijeru.

"Rafa me je naučio taktici. On je jedan od trenera od kojih sam mnogo naučio i do kraja života ću mu biti zahvalan. Pružio mi je šansu i doveo me u Liverpul. On je imao poveranje u mene, kada niko ne bi ni pomislio da mi pruži priliku", rekao je Maskerano.

Maskerano je u karijeri igrao za River Platu, Korintijans i Vest Hem, odakle je 2007. godine prešao u Liverpul. Bio je kapiten reprezentacije Argentine na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, a za nacionalni tim odigrao je 62 utakmice i postigao dva gola.

Pogledajte još