Murinjo više nije opsednut trofejima

MILANO, 2. septembra 2010. (Beta-AP) - Trener Real Madrida Žoze Murinjo rekao je da više nije "opsednut" osvajanjem trofeja i ponovio da je španskom klubu potrebna stabilnost.

Real je u prvom kolu Primere odigrao bez golova sa Majorkom, dok je Barselona pobedila Rasing iz Santandera sa 3:0 i već na početku takmičenja stekla dva boda prednosti.

"Barsa je gotov proizvod. Mogu da dodaju neku novu ideju ili pojačanje, ali samo kako bi doveli stvari do savršenstva. U Realu nema kontinuiteta. Za samo nekoliko godina ekipu su vodili (Fabio) Kapelo, (Bernd) Šuster, (Huande) Ramos, (Manuel) Pelegrini i sada ja. Klubu je potrebna stabilnost", rekao je Murinjo za Gazata delo Sport.

"Srećom, sada nisam opsednut trofejima, jer da jesam ostao bih u Interu i osvojio šest mogućih trofeja. Osvojio sam tri (sa Interom) i to je odlično. Sada moj novi klub igra u tri takmičenja, a da biste u Španiji osvojili dva trofeja - prvenstvo i Kup kralja, morate da pobedite Barselonu", dodao je on.
Portugalski trener rekao je da se jednom nedeljno čuje sa predsednikom Intera Masimom Moratijem, uprkos tome što je otišao iz kluba, sa kojim je prošle sezone osvojio tri trofeja - "duplu krunu" i Ligu šampiona.

"Mi smo prijatelji. Ja sam deo njegove istorije i on je deo moje", dodao je Murinjo.

Murinjo je ocenio da ove sezone sedam klubova može da osvoji Ligu šampiona: Real, Barselona, Inter, Milan, Čelsi, Mančester junajted i prošlogodišnji finalista Bajern iz Minhena.

"Jedan od tih klubova će osvojiti Ligu šampiona. Može da se dogodi i neko iznenađenje, kao što je Lion prošle sezone igrao u polufinalu. Mogli bi da iznenade i Roma, Arsenal, Totenhem ili Benfika, ali to će biti veoma teško", rekao je Murinjo.

 

Pogledajte još