Selektor Portugala Keiroš suspendovan

LISABON, 2. septembra 2010. (Beta-AP) - Selektor fudbalske reprezentacije Portugala Karlos Keiroš suspendovan je na šest meseci, pošto se protivio da igrači njegovog tima budu podvrgnuti anti-doping testovima pred Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Sportski institut Portugala, koji rukovodi nacionalnom anti-doping agencijom, saopštio je da je Keiroš vređao lekare poslate na izvrše testove i agresivnim ponašanjem ih ometao u obavljanju dužnosti.

Institut je u izveštaju od 31 strane naveo da je posle brojnih saslušanja ustanovio da je Keiroš zastrašivanjem uneo nemir u lekarski tim i da je jedan član ekipe zbog toga pogrešno izvršio test.

Nijedan igrač tima nije bio pozitivan na doping.

Fudbalski savez Portugala i Keiroš za sada nisu komentarisali slučaj, iako je sam trener ranije negirao optužbe i priznao da je vređao lekare.

Keiroš je kazao da je bio besan zbog ranog i nenajavljenog dolaska lekara u trening bazu tima što je omelo ekipu u radu. Sugerisao je I da bi optužbe mogle da budu način da se on otera sa mesta selektora posle razočaravajućeg nastupa na Mundijalu i ispadanja od kasnijeg prvaka Španije u osmini finala.

Fudbalski savez Portugala prethodno je zbog istog incidenta suspendovao Keiroša na jedan mesec, ali je istakao da selektor, uprkos neprikladnom ponašanju, nije onemogućio testiranje igrača.

Nova, produžena kazna ugroziće Keirošov ostanak na čelu Portugala, pošto će propustiti prve četiri utakmice ekipe u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Keiroš neće moći da vodi reprezentaciju Portugala na sutrašnjoj utakmici sa Kiprom, a četiri dana kasnije i na susretu sa Norveškom. Propustiće i dva naredna meča kvalifikacione Grupe H sa Danskom i Islandom.

Ekipu će u odsustvu Keiroša predvoditi njegov zamenik Agoštinjo Oliveira.

Pogledajte još