Roštiljdžije MK ispekli najveću pljeskavicu na svetu

0

LESKOVAC, 2. septembra 2010. (Beta) – Roštiljdžije i mesari leskovačke MK mesare oborili su večeras sve dosadašnje rekorde na leskovačkoj "Roštiljijadi", napraviviši i ispekavši džinovsku pljeskavicu od 51 kilograma, tri kilograma težu od prošlogodišnje rekordne pljeskavice.

LESKOVAC, 2. septembra 2010. (Beta) – Roštiljdžije i mesari leskovačke MK mesare oborili su večeras sve dosadašnje rekorde na leskovačkoj „Roštiljijadi“, napraviviši i ispekavši džinovsku pljeskavicu od 51 kilograma, tri kilograma težu od prošlogodišnje rekordne pljeskavice.

Pripremanje i pečenje pljeskavice odvijalo se na platou ispred glavne bine u prisustvu nekolko hiljada posmatrača, a najuzbudljiviji momenat bio je kada su roštiljdžije krenule u komplikovani proces okretanja pljeskavice.

„Uspeli su, nije pukla“, prolomio se kroz tišinu glas iz žirija, posle čega su se prolomili gromoglasni aplauzi i oglasili trubači Božidara Nikolića Donje.

Prečnik pljeskavice „za Ginisa“ bio je 127 centimetara, a debljina 3,2 centimetara.

Deo pljeskavice sa džinovskom lepinjom iz preduzeća „Umipek“, podelejen je publici, a deo Gerontološkom centru u Leskovcu.

Za petak je najavljen pokušaj obaranja ovog rekorda, sa drugom roštiljskom ekipom.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.