Jankovićeva izgubila od Kaje Kanepi

BEOGRAD, 4. septembra 2010. (Beta) - Srpska teniserka Jelena Janković završila je takmičenje na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku, pošto je izgubila od 31. nosioca Kaje Kanepi iz Estonije sa 0:2 (2:6, 6:7) u trećem kolu.

Kanepijeva se tako revanširala Jankovićevoj za poraz na ovogodišnjem Rolan Garosu, pa će u narednom kolu igrati sa pobednicom duela 15. nosioca Janine Vikmajer iz Belgije i Švajcarkinje Pati Šnider, nekada sedme, a sada 53. teniserke sveta.

Jankovićeva, koja je bila postavljena za četvrtog nosioca, tako je ponovo podbacila na turniru na kome je 2008. godine igrala finale i ostvarila svoj najbolji rezultat na grend slem takmičenjima.

Najbolji grend slem rezultat ove sezone ostvarila je na Rolan Garosu gde je igrala polufinale. Na Vimbldonu je stigla do četvrtog, a na Otvorenom prvenstvu Australije do trećeg kola.

Ovogodišnji nastup na Ju-Es Openu bio je bolji od onog iz prošle sezone kada je eliminisana u drugom kolu, ali je činjenica da je Jankovićeva posle finala iz 2008. u Njujorku pobedila samo tri puta.

Problem u duelu sa Kanapijevom bio je loš servis Jankovićeve, koja je napravila dve brejka, ali protivnici dozvolila da to učini pet puta.

Tri puta je Kanepijeva servis Jankovićevoj oduzela u prvom setu, koji je ubedljivo rešila u svoju korist sa 6:2.

Drugi set je bio neizvesniji, pošto je Kanepijeva pri vodjstvu od 5:3 servirala za pobedu.

Jankovićeva je serijom od 3:0 preokrenula rezultat i došla u situaciju da servira za izjednačenje, ali šansu nije iskoristila, pa se ušlo u taj brejk u kome je Kanepijeva lako slavila sa 7:1.

Uzrok poraza Jankovićeva je videla u teškim vremenskim uslovima, odnosno jakom vetru nastalom posle jučerašnjeg prolaska uragana Erl kraj Njujorka.

"Vetar je bio zaista jak. Imala sam velikih problema sa udaranjem loptica, letele su svuda. Udariš je u jednom pravcu, loptica ode u
drugom. Kreneš da je udariš, a ona samo ode od tebe", istakla je Jankovićeva posle meča, ali je priznala da je zasluženo izgubila.

"Kaja se sa vetrom borila mnogo bolje nego ja. Igrala je bolje i čestitam joj na pobedi", navela je Jankovićeva, nekada prva teniserka sveta.

Pogledajte još