Umereni optimizam pred duel sa Crnom Gorom

BEOGRAD, 6. septembra 2010. (Beta) - Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić izjavio je uda njegova ekipa ima iskustva da se izbori sa pritiskom koji nosi utakmica sa Crnom Gorom u u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u utorak u Zagrebu.

Udovičić je podsetio da je Srbija u dosadašnjem toku turnira igrala samo jednu izrazito lošu četvrtinu, i to u susretu sa Mađarskom u kome je treću deonicu izgubila sa 0:4 i na kraju bila poražena sa 6:9.

"Posle toga nam je svaki susret finalni. Idemo u dobrom smeru, odbrana i pristup u pobedi nad Nemačkom (17:3) raduju i na taj način treba da razmišljamo. Mene interesuje samo moja ekipa. Hoćemo da damo maksimum", istakao je Udovičić, a preneo Vaterpolo savez Srbije.

Problem za srpsku selekciju mogla bi da predstavlja bolest golmana Slobodana Sora, čije je učešće u sutrašnjem meču i dalje neizvesno.

"Temperatura varira i pitanje je hoće li Soro igrati. Potrebno je da veći deo dana i noći bude sa te strane stabilan. Imamo još trojicu rovitih, ali se nadam da ćemo tu biti kompletni", naveo je Udovičić, koji je priznao da ga brine i sudijski kriterijum.

On se prisetio finala Evropskog prvenstva 2008. godine, kada je Crna Gora pobedila Srbiju sa 6:5 u meču posle koga su srpski vaterpolisti bili ogorčeni zbog suđenja.

"Znamo šta se sve tada događalo i to nas uznemirava. To je bila sramota za ceo sport, a ne samo vaterpolo. Moramo da se nosimo s tim. Mi ni ovde za razliku od Crne Gore nemamo dobro suđenje, seckaju nam igru najvažnijih igrača, ali moramo i tome da se prilagodimo", istakao je srpski selektor.

Igrači meč dočekuju sa blagim optimizmom, ali svesni kvaliteta rivala.

"Verujemo u sebe, ali moramo da neke dečije bolesti ostavimo za nama. Crnogorci su na ovom turniru pokazali više, iako su imali dva kiksa, ali to je nama samo motiv više... Glava dosta odlučuje, koncetracija, mirnoća. Učinićemo sve da pružimo maksimum", naveo je kapiten Vanja Udovičić, najbolji strelac srpskog tima u Zagrebu.

"Nema mnogo priče. I jednima i drugima je isto. Oni osciliraju, mi igramo sve bolje. Šanse su izjednačene. Najveći su im aduti Denis Šefik i Boris Zloković. Moramo da budemo koncentrisani i da igramo jaku odbranu", dodao je Anrija Prlainović.

Put Srbije ka novoj medalji dodatno otežava i skoro izvesna varijanta da se u slučaju pobede nad Crnom Gorom u polufinalu igra sa Hrvatskom.

"Igramo po hičkokovskom scenariju. Nadam se dobroj igri i pobedi, ali sigurno da i Crna Gora ima svoje adute... Oni su ekipa velikih imena", rekao je Živko Gocić, a slično mišljenje je izneo i Stefan Mitrović.

"Jaki su na svim pozicijama, ubojiti sa svih strana, iskusni su i biće nam jako teško", naveo je Mitrović.

Pogledajte još